Wooncoaches van start in Blaricum!

Uitnodiging voor een persoonlijk gesprek

Huurders (65+) in Blaricum zijn uitgenodigd voor een vrijblijvend gesprek met de wooncoach van de eigen woningcorporatie. In de uitnodiging staat vermeld hoe de bewoners in contact kunnen komen met de wooncoach en kunnen de afspraak naar eigen wens inplannen, in de woning, op kantoor of telefonisch. In een persoonlijk gesprek wordt geïnventariseerd welke behoeften en belemmeringen er zijn. Het gesprek geeft ook mogelijkheid om vrijblijvend advies en uitleg over (woon)vragen te geven.

Langer zelfstandig wonen

Senioren wonen langer zelfstandig in hun eigen woning. Omdat zij dit willen én kunnen maar ook door het landelijk beleid dat hierop stuurt. Het uitgangspunt van de woningcorporaties is dat senioren zelf beslissen hoe ze willen wonen,  maar dan moeten ze de mogelijkheden wel goed kennen. De wooncoach kan helpen om voor de korte en de lange termijn mogelijkheden van zorg, aanpassing van de woning en verhuisvragen- en wensen  op een rij te zetten. De wooncoaches doen dit in  nauwe samenwerking met vrijwillige- en professionele partijen in de gemeente.

“Huurders vertellen ons dat de wooncoachgesprekken hen veel duidelijkheid geeft. We wijzen hen bijvoorbeeld graag op het belang van het inschrijven bij Woningnet

Vorige
Vorige

Wooncoach gesprekken en Coronamaatregelen

Volgende
Volgende

Wooncoach Hilde stelt zich voor